SCÜ’de Geri Dönüşüm Kutuları Yerleştirildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) temiz bir yerleşke anlayışı ile Rektörlük bünyesinde kurulan Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Geri Dönüşümde Farkındalık” oluşturmak için yerleşkedeki fakülte ve yüksekokullara geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

 

Doç. Dr. Fuat Özyonar müdürlüğündeki merkez, yapılan çalışmayla geri dönüşümde farkındalık oluşturarak kaynakların bilinçsizce tüketilmesini önlemeyi; atık çöp miktarını azaltmayı; cam, kâğıt, alüminyum, plastik, pil gibi geri dönüşümden tekrar kazanılabilecek maddelerden ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Geri dönüşümün önemine değinen SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yaşadığımız dünyada yer üstü ve yer altı kaynakların giderek azalması hem ülkemizde hem de dünyada geri dönüşümün önemini her geçen gün artırmaktadır. Biz de üniversitemizde yeni kurduğumuz Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu faaliyet ile var olan kaynakları korumak, israfın önüne geçerek gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için böyle bir çalışma yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.